Gestolen Ferrari gewoon bij Amsterdams hotel geparkeerd

Je zou zeggen dat je als dief een opvallende gestolen sportauto juist probeert te verbergen. Dat je hem even wegzet in een donker schuurtje of meteen de grens over stuurt voordat mensen ernaar gaan zoeken. Niet deze dief. 

Nee, in Amsterdam besloot een stuk geboefte zijn gegapte Italiaanse supercar gewoon bij een hotel in de parkeergarage te plaatsen. Blijkbaar had de dader het idee dat een setje gestolen kentekenplaten genoeg zou zijn om zijn Ferrari 488 Spider te camoufleren.

De nachtportier van het Westcord Art Hotel verleende de man in eerste instantie toegang tot de parkeergarage, omdat hij hem herkende als regelmatige gast, maar hij kreeg argwaan toen de parkeerder niet meer kwam opdagen. In de garage trof de portier de rode bolide aan en de politie ontdekte het al snel dat het om een gestolen exemplaar ging. 

Agenten hebben de Ferrari meegenomen voor sporenonderzoek. De daadwerkelijke eigenaar is ondertussen verteld dat zijn vermiste speeltje terecht is, dus die kan vast de garage versieren voor een welcome-home-feestje.