Max Verstappen: Inhalen is dit jaar nog leuker

Terwijl de oude garde in de F1 klaagt dat het inhalen moeilijker is geworden, ziet Max Verstappen daar de uitdaging wel van in. Hij vindt het inhalen dit seizoen juist leuker, omdat het lastiger is geworden. Kijk, dat is de juiste mentaliteit!

Door de toename in downforce ligt de bochtensnelheid dit jaar een stuk hoger. Dit betekent dat de F1-auto's een kortere remweg hebben doordat ze meer snelheid kunnen meenemen. Wil je dus iemand uitremmen voor een bocht dan is dat nu extra lastig. 

Het resultaat is direct te zien, want het aantal inhaalacties daalde in de eerste drie races van dit jaar aanzienlijk ten opzichte van een seizoen eerder. Dat ligt overigens niet aan de Nederlandse inbreng, die beleefde juist in China een bijzonder succesvolle inhaalrace.

Max vindt de nieuwe situatie dus wel prima. "It's harder than it was last year but it's definitely not too bad. If you are on new tyres you still have one or two laps to really fight for it."

Volgens Verstappen is het effect van de DRS-zones kleiner geworden en zint hem wel. Inhalen met DRS is tenslotte geen enkele uitdaging en Max is dol op uitdagingen. "In China most of the passes were done without the DRS - it gives you more fun as well.

Laten we in ieder geval hopen dat Max komend weekend in Sochi weer even voordoet hoe het moet. Dan kan de rest van het veld aantekeningen maken en stoppen met zeuren.