Plofkrakers lopen over de A16: weg dicht

Wie niet op vakantie is heeft pech: de A16 is afgesloten omdat de politie er zoekt naar een bende plofkrakers. De agenten doen dat met getrokken wapens, dus rode kruisen negeren is niet verstandig.

De plofkraak bij de Albert Heijn van 's-Gravendeel is niet helemaal volgens plan verlopen: de politie was al na een minuut ter plekke om de boeven tegen te houden. De overvallers gingen er daarna snel vandoor in hun vluchtwagens (zouden het Audi's RS6 zijn?) terwijl ze werden beschoten door de politie.

Even verderop in het dorp lieten ze een vluchtauto achter en niet veel later zag een treinconducteur dat er mensen over het spoor liepen. Daarop werd zowel het treinverkeer als de A16 stilgelegd. Het feit dat er een vluchtauto gedumpt werd, kan erop duiden dat de agenten geslaagd zijn voor hun schietcursus.

Een van de verdachten kon in de buurt van het spoor worden aangehouden. De politie zoekt nog wel door naar de overige één of twee inzittenden van de wagen die mogelijk het water in zijn gedoken. De tweede vluchtauto ging er vandoor. 

Instant update: twee rijstroken richting Breda zijn inmiddels weer open.
Instant update 2: alle rijstroken zijn inmiddels weer open.

Op de foto: archiefbeeld van agenten op de A16