Porsche voorkomt gebroken nekken en een leven in een rolstoel

Porsche heeft een octrooi ingediend dat inzittenden van een cabrio beschermt tegen een gebroken nek. Die innovatie komt geen dag te laat.

De proefballon van een airbag aan de buitenkant van de auto, uiteraard om voetgangers te beschermen, is niet volledig geslaagd. Het slaat niet echt aan. Beter focussen automakers zich op de inzittenden, de mensen die tenslotte hebben betaald voor bescherming. 

Porsche volgt die weg. Het merk heeft een octrooi ingediend om de nekken van inzittenden te beschermen tegen het keihardium in de A-stijl. A-stijlen zijn notoir ingewikkelde elementen. Ze moeten oersterk zijn om  de nekken van de inzittenden - in het bijzonder in een cabrio - tijdens een crash of flipflop te redden. Dat betekent echter ook dat zowel voetgangers, fietsers als inzittenden (die gewoon belangrijker zijn) er extra gemakkelijk hun tere botjes op breken. 

Vandaar dat Porsche airbags in de A-stijlen introduceert. Gewoon, omdat het merk om zijn klanten geeft. Christopher Reeve had de Duitsers bedankt.