Brabham deed vanaf 1962 tot 1992 mee in de Formule 1 en wist in die tijd twee constructeurs- en vier rijderskampioenschappen te halen. Oprichter en coureur Sir Jack Brabham is nog altijd de enige racer ooit die F1-kampioen is geworden in zijn eigen auto.
Zijn zoon David Brabham heeft in de afgelopen jaren stilletjes alle Brabham-merkrechten opgekocht voor de start van 'Project Brabham'. Officieel wil hij over dit project nog niet veel kwijt, maar volgens de laatste geruchten is het plan om een supercarmerk te starten en dit te promoten via deelname aan de Formule 1. Dit is vergelijkbaar met McLaren die zijn naamsbekendheid in de autosport ook heeft gebruikt voor de start van een automerk.
Hoewel het kwakkelde Sauber en de inboedel van het al verdwenen Manor voor de hand liggen, zou Brabham zich richten op een ander team. Force India presteert niet alleen beter dan de eerder genoemde teams, maar is ook binnenkort toe aan een nieuwe eigenaar. De huidige bazen Vijay Mallya en Subrata Roy hebben allebei serieuze problemen met de Indiase justitie in verband met belastingfraude. Mallya werd onlangs nog in opdracht van India opgepakt door de Britse politie en mocht pas na het betalen van een enorme borgsom de cel weer verlaten. De kans is echter nog steeds groot dat hij uiteindelijk uitgeleverd wordt aan India en daar voor de rechter moet verschijnen.
De heren willen schijnbaar tussen de 200 en 270 miljoen Britse pond voor het team, maar de prijs zou zelfs kunnen zakken tot 150 miljoen pond als ze haast hebben. Brabham kan ondertussen profiteren van Amerikaanse investeerders die de Formule 1 ontdekken als potentiële place to be nu Liberty Media de sport heeft overgenomen. De nieuwe eigenaren willen de kosten voor de teams inperken, waardoor een F1-team voor eigenaren kan veranderen van een bodemloze put voor dollars in een mogelijk winstgevende onderneming.
En zodoende is het goed mogelijk dat er binnenkort weer een Brabham in het F1-veld verschijnt en wie weet ook wel bij de dealer.