F1 wil door centrum Londen knallen

Londen is niet het eerste waar je aan denkt bij snelheid. Hoewel het aantal supercars bovengemiddeld hoog ligt, bereik je in de Britse hoofdstad nauwelijks snelheden boven kruipniveau. Dat gaat veranderen als de F1 op bezoek komt.

Dankzij een recente wetswijziging is het vanaf nu makkelijker om in Groot-Brittannië autosportevenementen te organiseren waarvoor openbare wegen worden afgesloten. De bazen van de Formule 1 grijpen meteen hun kans en zijn nu in gesprek met de plaatselijke overheid om een F1-event in de wereldstad te organiseren.

De gesprekken gaan over een demonstratie met racewagens. Je kan denken aan City Racing in Rotterdam, maar dan met de steun van de F1 zelf. Het originele doel was om dit voor de Britse Grand Prix op Silverstone (16 juli) te doen, maar gezien de korte tijd die er dan overblijft voor voorbereidingen lijkt dit niet te gaan lukken. Een later moment in dit jaar lijkt nu het doel.

Een demonstratie van donutdraaiende en herriemakende F1-auto's is natuurlijk nog geen wedstrijd. Er is vanuit de F1 al lange tijd de wens voor een Grand Prix in de straten van Londen, maar de plaatselijke overheid benadrukt dat het daar momenteel zeer zeker niet over gaat. Jammer, want het was best leuk geweest om Vettel en Hamilton te zien strijden in de straten voor Buckingham Palace. Heeft Max Verstappen tenminste ook weer wat leuks te zien als hij zich verveelt in niemandsland. 

Foto: Rosberg draait donuts voor Buckingham Palace Vrijwel niet van echt te onderscheiden.