Meer variatie moet de Bentley Bentayga verder uitmelken

Nu blijkt dat mensen nog steeds in de rij voor de showroom staan als je ruim twee ton voor een SUV vraagt, wil Bentley het succes van de Bentayga verder uitmelken. Er moeten meer variaties van de titaan komen.

De kopers van zo'n veel te dure Audi Q7 hebben niet alleen geld te veel, maar zijn ook dol op nieuwe spullen. Daarom wil Bentley-baas Wolfgang Durheimer snel uitbreiden. "Derivatives are important to us because you have to be the newest kid in town for customers.

Bentley bracht de superrijken van deze wereld al een nieuwe optie om hun geld te verbrassen met de Bentayga Mulliner. Dit is een extra luxe, dat was blijkbaar nog mogelijk, versie van de al enorm weelderige SUV. Hoewel dat slechts een kwestie was van het toevoegen van een paar opties, heeft Wolfgang het deze keer over echt andere modellen.

De meest voor de hand liggende optie is een Bentayga coupé. Een aflopende daklijn moet de gigant dan een sportievere uitstraling geven. Best een opgave voor een auto met het formaat van een landhuis. Verder wordt er gesproken over een verlengde versie en een sportief model. Die laatste zou vergelijkbaar zijn met de Continental GT3-R, waarbij een statige auto is overladen met spoilers, bumpers en luchtinlaten die compleet niet bij het imago van het model passen. Maar aangezien Mansory zijn auto's ook nog verkocht krijgt, is er ongetwijfeld een aantal miljonairs te vinden voor wie ordinair een compliment is die het resultaat wel willen kopen. "The Continental GT3-R was limited to 300 cars and looked really extreme and performed well, and already it is a collectors’ car, so there is interest."

Het uitbreiden van het Bentayga-assortiment kan Bentley een voorsprong geven als de concurrenten dadelijk ook met ultraluxe SUV's op de markt komen. “We are the first in the luxury SUV space and at the moment unopposed, but there are lots of rivals coming to the sector." Onder andere Lamborghini, Rolls-Royce en Spyker (proest) staan op het punt om het segment van de allerduurste giganten te bestormen. Dat wordt nog keuzestress voor de multimiljonair.