Amsterdam sluit criminele smokkelgarage

Het interieur van je auto heeft een vakje voor je zonnebril, een houder voor je net gehaalde milkshake en een opbergruimte voor je autopapieren. Maar heb je ook een geheime ruimte voor drugs? Waarschijnlijk niet en de garage die je kon helpen is nu dicht.

Je kent het probleem wel: je uzi past niet in je handschoenkastje of je hebt een berg cash geld op zak en wil niet dat iemand dat ziet omdat je niemand jaloers wil maken. Dan kan je wel wat extra opbergruimte in je auto gebruiken. Crimineel Amsterdam ging daar blijkbaar voor naar de Carfix Dew op de Kuiperbergweg.

De garage zou in meerdere auto's geheime vakken hebben ingebouwd voor de smokkel van bijvoorbeeld drugs, geld of wapens. Eigenaar Dewanand K. zou goede zaken doen met zijn geheime vakjes en criminelen reden af en aan. K's strafblad is ook niet geheel schoon, want recentelijk werd hij bij de zuiderburen nog veroordeeld voor de smokkel van 60 kilo cocaïne uit de haven van Antwerpen. 

De garage is nu gesloten, maar daar was wel de hulp van de burgemeester van de hoofdstad voor nodig. Het is namelijk volstrekt legaal om geheime vakken in je auto te bouwen. Wil jij een vak in je wielkast om pinda's in op te slaan? Prima! Een ruimte onder je kofferbak om je verzameling linksdraaiende koffielepeltjes in te verbergen? Geen probleem! De politie was dus machteloos. 

Gelukkig is daar het bestuursrecht dat ervoor zorgt dat de burgemeester de garage kan sluiten in verband met de waarborging van de openbare orde. Op basis van het rapport van de recherche is dat nu gedaan.

Eigenaar Dewanand K. is uiteraard boos dat zijn garage zonder waarschuwing plots wordt dichtgegooid. De Narcos-wannabe's in Amsterdam moeten ondertussen op zoek naar een ander adresje voor meer opbergruimte in hun auto's. Met die drugs op schoot gaan zitten is natuurlijk ook niet wenselijk.