Laten we onmiddellijk stoppen met nepuitlaten

Vroegah waren nepuitlaten iets voor petjesjugend. Tegenwoordig rijdt zowat elke brave leaser in een auto met faux uitlaatpijpen. Hoe groot ze ook zijn: they don't add inches. 

We zouden willen beginnen met "u ziet het vaak" en dan door willen gaan. Maar misschien weet u niet direct waar we het over hebben. We schrijven over het ornamentele uiteinde van het pijporkest dat de uitlaat is. Boven dit artikel ziet u bijvoorbeeld een Bugatti Chiron (!) - de werkelijke uitlaat verhoudt zich tot de nepuitlaat als siliconen tot tieten. Even echt als het gekreun van een pornoster.

Hier hebben we nog een paar andere verschrikkelijke voorbeelden voor u. 

U zag de onzedelijke kanten van een Skoda Octavia, een tweetal Mercedessen en een Dodge. De onzekerheid over de grootte van de uitlaat treft alle merken, maar manifesteert zich het sterkst in het hogere segment. 

We kunnen niet zeggen dat het lelijk is. Niet als je alleen de vormfantasiën ziet en de daadwerkelijke (doodgewone) uitlaten aan het zicht onttrokken blijven. Maar automakers, kap ermee. Het staat mooi, indrukwekkend zelfs, die trucjes met trapeziumvormen, maar het is alsof je de leasepik opzadelt met een aardappel in zijn Speedo. Heeft niemand om gevraagd en de waarheid is alleen maar teleurstellend.