Eerste beeld! De nieuwe BMW 8 Serie

BMW gaat een nieuwe 8 Serie bouwen, en we konden niet blijer zijn. Later deze maand wordt een conceptversie van de luxecoupé onthuld, en BMW zwengelt de teasercampagne alvast aan. To the fapcave!

Autoliefhebbers doen er goed aan een hele grote rode kring rond het laatste weekend van mei te zetten. Niet alleen is er voor de F1-fans de GP van Monaco en de Indy 500 met Alonso, voor de endurance-fans is er de 24 uur van de Nürburgring, voor petrolheads een nieuwe Nederlandse Cars & Coffee XXL, en voor klassiekerliefhebbers wordt aan het Comomeer het Villa s'Este Concorzo d'Eleganza georganiseerd.

Traditiegetrouw neemt sponsor BMW een concept mee om je vingers bij af te likken, en dit jaar zal dat niet anders zijn. De Duitsers hebben besloten op 26 mei een Concept 8 Serie te tonen. Want, zoals u al wist sinds begin vorig jaar,, krijgt de illustere E31 8 Serie zo'n 30 jaar na dato een vervolg, wederom mét V12 wederom. Oh boy, oh boy! Normaalgesproken vinden we dat teasers zuigen, maar voor een nieuwe vorstelijke Bimmercoupé maken we graag een uitzondering. Over ruim twee weken weten we meer, verwacht OLED-verlichting, brede heupen en natuurlijk de Hofmeister-knik.

Een kleine geheugenopfrisser: zo zag het origineel er uit.