Mercedes' vernieuwde F1-racer is een hommage aan Ben Hur

Herinnert u zich het prachtige wheel-to-wheel-gevecht tussen Ricciardo en Vettel in China? Dat zouden we met een Mercedes W08 wel uit ons hoofd laten. Voor je het weet worden je Pirelli's aan flarden gesneden.

Mercedes heeft niet alleen nieuwe stickers meegenomen naar Barcelona, ook aan het bodywork is licht gesleuteld. Meest opvallende wijziging: een paar scherpe punten naast de side pods, met titanium bekleed. Alsof de geest van Charlton Heston (referentie) in de paddock rondwaart en zegt: 'kom maar eens naast mijn barge board rijden. I dare you, I double dare you, motherfucker.'

We hebben het de afgelopen tijd uitgebreid over de updates van Red Bull voor Barcelona gehad, maar dat betekent niet dat de concurrentie stil heeft gezeten. Hieronder de wijzigingen aan de W08; een cynicus zou kunnen stellen dat de chassis-updates van Mercedes en Ferrari meer impact op de rondetijden hebben dan het gehypete aeropakket van Red Bull, waardoor de achterstand groeit naar 1,5 á 2 seconden achterstand. Maar we zijn geen Debbie Downers, laten we maar eens afwachten wat we dit weekend voor de kiezen krijgen.

Inmiddels is de eerste vrije training ten einde gekomen op een droog Barcelona. Behalve het drama van Alonso (die maar een potje is gaan tennissen) zagen we weinig verrassends. De Mercedessen staan superieur vooraan, met op een seconde beide Ferrari's en de Red Bulls hier weer een halve seconde achter. Voor wie het positief wil bekijken: het gat met Ferrari lijkt een beetje geslonken. Maar het is slechts VT1, morgen gaat het pas om de knikkers.