Deze auto's moet u kopen als investering

Auto's zijn in potentie geweldige investeringen die na een rijpingsperiode vele malen meer waard zijn dan de aanschafprijs. Alleen topwijnen renderen beter. Maar welke auto's moet u nu eigenlijk kopen?

JBR Capital is een Britse leningenboer. Het bedrijf brengt vooral autoleningen aan de man en heeft er dus alle belang bij om mensen te vertellen welke auto ze nu moeten kopen om een paar jaar later schathemeltjerijk te worden. JBR Capital verstrekt immers de leningen die deze geweldige rendementen mogelijk maken.

Het kopen van het juiste voertuig kan worden beloond met rendementen van meer dan 450 procent. Maar goed, wat is 'het juiste voertuig'? Gouden quote over de lijst van prima investeringsvehikels: "The creators of the study, JBR Capital, have noted that not every car can age well and turn out to be insanely collectible in a couple of years." Nee maar!

Maar waar moet je nu op letten? Koop in de eerste plaats het best mogelijke exemplaar met een zo laag mogelijk kilometertal, een absoluut smetteloze onderhoudshistorie en nauwelijks eerdere eigenaars. Een uitstekende verzekering is ook een vereiste, evenals het rijgedrag van een begrafenisondernemer. Je rijdt in principe in je eigen pensioen namelijk.

Enfin, waar iedereen echt op zit te wachten: de namen. Wat zijn nu toekomstige klassiekers? Volgens de kapitaalridders is een Ferrari F355 Berlinetta een interessante optie, mits met een handbak. Een Aston Martin Vanquish S uit 2007 resulteert ook in een koopadvies, evenals een Porsche 997 Turbo S uit 2012. Ook de vergetelijke BMW Z8 en een wonderschone Mercedes 300SL (R107) uit 1989 staan op de shortlist. Wij raden die laatste aan.

Beeld: een volledig overleden BMW Z8 uit de Bondfilm The world is not enough.