U kijkt naar de mooiste autodealer ter wereld

Bentley op Ferrari op Lamborghini op Porsche; deze dealer stapelt luxe auto alsof het bierkratten zijn. In een land waar de bruikbare vierkante meters grond schaars zijn, is deze handelaar de hoogte in gegaan en het resultaat is prachtig.

Hoewel de verkoopwaar verschilt zijn vrijwel alle autodealers hetzelfde: een grote smetteloze showroom waar auto's staan opgesteld. Als je geluk hebt, staat er soms nog een model op een draaischijf of in het geval van een offroarder met één wiel balancerend op een neprots. Gelukkig is daar deze dealer in Singapore die laat zien dat het ook anders kan. Als een soort enorme FEBO trek je hier de supercar gewoon uit de muur. De auto's zijn opgeslagen in een flat van glazen hokken en een grote lift haalt het gewenste voertuig uit zijn vakje. 

Het systeem maakt niet alleen op een geniale manier maximaal gebruik van de beperkte grondoppervlakte, maar ziet er ook nog eens enorm gaaf uit. We geven toe dat de methode niet compleet nieuw is, want bijvoorbeeld Smart had jaren terug al torens vol met de kleine stadsrakkers naast de garage staan, maar het is wel de eerste keer dat we een variant met supercars zien. Dat het bedrijf dan ook nog eens Autobahn Motors heet, maakt het voor ons helemaal af.