Video: Porscherijder ramt BMW en pleegt vluchtmisdrijf

We begrijpen dat ook onder Porscherijders de nodige hufters voorkomen, maar deze 911-bestuurder in Johannesburg spant de kroon. Hij sloopt de achterkant van een BMW 3 Serie, rijdt een inzittende van de sokken, en gaat er vervolgens vandoor.

Het zal je maar gebeuren: je rijdt met je vrienden in een mooie nieuwe BMW door een gegoede buurt, maar raakt de weg kwijt. Op zich geen probleem, want er komt toevallig net iemand in een Porsche 911 aan die je om de weg kunt vragen. Maar wat schetst je verbazing: in plaats van het raampje naar beneden te draaien en jou netjes te woord te staan gaat deze snob compleet kill frenzy, ramt de linkerachterkant van je mooie BMW en gaat er vervolgens van tussen zonder ook maar even een schadeformulier in te vullen. Wat een gek. Gelukkig staat het allemaal op camera:

Maar serieus, hoewel dit amateur hour pur sang is, heeft de bestuurder (In Suid-Afrika sit die bestuurder regs) alle geluk van de wereld dat zijn belager hem niet voor zijn donder schiet. Op het moment dat hij achteruit rijdt met een omlaag gerold raam heeft de jacker een clear shot. Maar het lijkt alsof deze man niet de intentie heeft echt te schieten, want hij staat alleen maar onhandig te huppelen met zijn pistool. Daarnaast blokkeren zijn handlangers hun doelwit uitermate knullig, waardoor de 911 gelukkig weg kan komen.

Het ongekende amateurisme begint al in het voortraject, waarin de Porsche zo ontzettend duidelijk geschaduwd wordt door de BMW dat het zelfs de grootste knuppel nog was opgevallen dat de auto achter hem onfrisse intenties heeft. De man die het moet doen loopt vervolgens in het volle zicht naar zijn slachtoffer, terwijl er overal muren zijn om de Porschebestuurder meer ongezien te besluipen. Vervolgens is het wegkomen bij de gated community pure comedy capers. Alles aan deze poging ademt 'gelegenheidsoverval' en het is aan het onvermogen van de carjackers te danken dat de bestuurder zijn Porsche nog heeft.

Desalniettemin moet het een rotgedachte zijn voor Afrikanen in dure auto's dat de kans zeer aanwezig is dat je elk moment een pistool onder je neus geschoven krijgt. Het doet wel wat met je alertheid, maar niet op een goede manier.