F1-baas droomt over wereld zonder Concorde Agreement

Chase Carey heeft een droom. Hij heeft de droom dat op een dag alle F1-teams naast elkaar kunnen leven. Hij heeft de droom dat teams elkaar niet bestrijden om de laatste dollar, maar samen hetzelfde doel nastreven. Chase Carey heeft een droom!

Chase Carey voert met zijn indrukwekkende snor nu al een paar maanden de leiding over de Formule 1 en zit nog barstensvol met idealen. Een van die doelen is het laten verdwijnen van het Concorde Agreement uit de koningsklasse van de autosport. In de ideale wereld streven alle teams toch hetzelfde doel na?

Het Concorde Agreement is het contract tussen de F1-teams en de organisatie van de sport over de verdeling van de televisieopbrengsten en het prijzengeld (hier de huidige verdeling). Er is al jaren discussie over dit contract, omdat de kleine teams vinden dat de grote renstallen te veel geld krijgen en daardoor hun voorsprong vast kunnen houden. De grote teams zijn ondertussen erg tevreden over hun grote punt van de taart en willen dus niet inleveren om de kleine renstallen te helpen.

In 2020 is het Concorde Agreement weer aan vernieuwing toe, maar Carey ziet de afspraak liever verdwijnen. Het feit dat er iedere zes tot acht jaar opnieuw over het contract moet worden onderhandeld staat hem tegen. "I think our goal is to create much more of a long-term partnership, not a partnership that sort has a point in time that you go out and renegotiate the next eight-year partnership, that there's a continuum."

Snorremans vindt dat de huidige constructie te veel de nadruk legt op de volgende onderhandelingen. "It creates gamesmanship. If you've got that point in time, you have people posturing and positioning, 'what can I get out of it?'. What I'd like to have is everybody's priority being continually looking three years down the road, not looking at a specific point in time. I think they all welcome getting there, but we've got to drive it."

Het klinkt allemaal misschien erg ambitieus in deze wereld waarin miljarden dollars omgaan, maar dat heeft Carey gelukkig zelf ook door. "Really what we're doing is we're saying we're working as partners that compete on the track, but share a vision of where we're going as a sport, and share the benefits of doing that together.

Hoewel wij zijn ambitie waarderen, is het moeilijk om zijn optimisme te delen. Dergelijk idealistische doelen zijn mooi, maar uiteindelijk gaat het toch weer om keiharde knaken. Ferrari gaat bijvoorbeeld zijn huidige jaarlijkse bonus van 68 miljoen dollar echt niet zomaar opgeven omdat Carey droomt van utopische wereld zonder zorgen. Of je het nu een 'Concorde Agreement' noemt of een 'langdurig partnerschap', de politieke spelletjes zullen altijd blijven. Het voornaamste doel van sport is tenslotte winnen.