Ook jij kan dadelijk Aston Martin kopen

Voel je je al een hele baas met die twee aandelen Ferrari op zak? Dan kan je binnenkort je supercarportfolio uitbreiden met Aston Martin. De Britse autobouwer overweegt naar de beurs te gaan.

De Britten hebben naar het succes van de beursgang van Ferrari gekeken en zien dat zelf ook wel zitten. Aston Martin zou met een stap naar de beurs nieuwe investeerders willen aantrekken, zo melden bronnen binnen het bedrijf. 

De plannen zijn nog niet helemaal rond, maar Aston zou na de presentatie van de jaarcijfers met adviseurs willen zitten om de beursgang uit te werken. Het merk kan dan als alles meezit al begin volgend jaar op Londense beurs verschijnen. 

Een eventuele beursgang past bij het nieuwe tijdperk dat voor Aston Martin is aangebroken. De afgelopen jaren maakte de fabrikant zware verliezen door grote investeringen in toekomstige modellen. Met de komst van de DB11 is het begin gemaakt in het compleet vervangen van de line-up. Vervangers voor de Vantage, DBS en Vanquish zullen volgen. Dit moet de afzet van ongeveer 3.500 auto's per jaar verhogen en de investeringen ruimschoots terugverdienen.

Naast de vernieuwing van het huidige assortiment gaat Aston ook uitbreiden. Daarbij is geplande DBX SUV van levensbelang, omdat die de jaarproductie van de kleine autobouwer ruim moet verdubbelen. Daarnaast verschijnt in samenwerking met Red Bull de Valkyrie hypercar. Die zal met zijn gelimiteerde oplage weinig bijdragen aan de productiecijfers, maar heeft wel als taak om het imago van het merk weer naar de top te brengen. 

Momenteel is Aston Martin nog in handen van een groep investeerders. Onder meer Investindustrial Advisors, Investment Dar en Adeem Investment hebben een deel van het bedrijf in handen en ook Mercedes heeft een aandeel van vijf procent. Het kan voor de eigenaren een lucratieve deal zijn om het merk naar de beurs te brengen. En als dat gebeurt kan ook jij je voor een paar euro deels eigenaar noemen van de hofleverancier van James Bond.