Breek: voormalig MotoGP-wereldkampioen Nicky Hayden overleden

En wéér wordt een groot sportman doodgereden terwijl hij op de fiets zat. Voormalig wereldkampioen in de MotoGP Nicky Hayden is niet meer.

Precies een maand nadat de Italiaanse wielrenner Michele Scarponi overleed doordat hij kapot werd gereden door een automobilist, is Nicky Hayden overleden. Hayden werd in 2006 wereldkampioen in de MotoGP-klasse en was vooralsnog de laatste Amerikaan die daar de titel pakte.

Hij werd vorige week woensdag in het Italiaanse Rimini aangereden door een auto. Het is nog onduidelijk of Hayden slachtoffer werd van een van de vele automobilisten met ogen in zijn zak, of dat hij zelf een verkeersovertreding beging. Het was na het ongeluk in ieder geval duidelijk dat hij zwaargewond was en hersenschade had opgelopen, zijn situatie was kennelijk zo ernstig dat hij er niet meer bovenop kwam.

Nicky Hayden, beter bekend als The Kentucky Kid, werd slechts 35 jaar

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5dc9de3b7dab4', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });