Musk is vrijgevig: toch weer gratis supercharging voor Tesla-rijders

Elon de Barmhartige herroept zijn eerdere besluit om zijn snellaaddienst alleen gratis beschikbaar te stellen voor eigenaars van Tesla's die voor 2017 zijn gekocht. Heil hem!

De mensen die na 1 januari 2017 een Tesla hebben gekocht zijn goede mensen. Dat is althans wat Elon Musk moet hebben gedacht. Hij heeft besloten dat mensen die dit jaar een Tesla hebben gekocht, tóch recht hebben op gratis bijtanken bij het snelgroeiende netwerk van superchargers. Niet geheel onterecht, want deze klanten kochten alsnog een Tesla, ook toen ze niet langer gratis mogen tanken.

Eerder waren we genoodzaakt het volgende te melden: "Wie vanaf 2017 een Tesla koopt kan niet langer ongelimiteerd gratis gebruik maken van het Superchargernetwerk. Eigenaren krijgen per jaar 400 kWh aan stroom geschonken, alles wat daarboven wordt geladen kost geld." Dit was de law of the land, totdat verlicht despoot Musk inzag dat het onrechtvaardig was klanten kostte.

Want het volgende bleek: Tesla-bezitters gebruikten het gratis laden als middel om vrienden over te halen ook een Tesla te kopen. Dat is een marketing-instrument dat je niet voor een paar grijpstuivers weggooit. Vandaar dat supercharging weer gratis wordt voor Teslati. Ook mensen die nu al een Tesla bezitten en besluiten een nieuwe te kopen, hebben recht op gratis elektriek tanken. Wat is The Elon toch een minzaam heerser.