Fiat heeft de 500L vernieuwd

Goed nieuws voor de trouwe schare fans van de Fiat 500L: het Italiaans-Servische ruimtewonder is vernieuwd. Veertig procent van de componenten is vernieuwd, we zien onder andere de gestapelde 500-lampen en Cherokee-invloeden.

Fiat weet met zijn familiemodellen altijd de tongen los te maken. Over de Multipla worden tot op heden tussen voor- en tegenstanders nog verhitte discussies gevoerd, en ook de 500L is niet geheel onomstreden. De één loopt weg met het alledaagse nut van de auto, voor de ander is het design even prettig als een naaldhak in het scrotum.

Voor de vernieuwde 500L zal deze tweespalt voortduren, want er veranderde in essentie niet heel veel aan het design. De 'L' draagt de 500-naam, maar staat in wezen op een platform waarop vroeger de Fiat Punto werd gebouwd, en tegenwoordig de Tipo en kleinere Jeep-modellen. Uiterlijk zijn er wel 500-invloeden, zoals kleine DLR-lichtringen onder de koplampen in dezelfde stijl als bij de 500-facelift. Ook de rechthoekige grille-elementen, die we o.a. in de Jeep Cherokee zagen, komen in de Cross-uitvoering terug. 

De 500L komt er in 3 varianten: de Urban (vijfzitter, 4,24 meter lang), Cross (25 mm meer bodemspeling, plastic op de wielkasten, 4,28 meter lang) en Wagon (zevenzitter, 4,38 meter lang).

Onder de kap liggen - in verschillende configuraties - de volgende motoren: een 1.4 16V met 95 pk, een 1.4 16V TJet met 120 pk en een 0.9 TwinAir-tweecilinder met 105 pk. Mocht u de laatste variant aanschaffen en met 7 man en volle bepakking een steile Alp oprijden, stuurt u ons dan s.v.p de video hiervan. Bi-fuel (benzine en LPG) en methaanversies komen eveneens op de markt. Dieselrijders kunnen kiezen uit een 1.3 (95 pk) of 1.6 (120 pk).

Hieronder alle foto's van de vernieuwde Fiat. In de eerste vier maanden van 2017 gingen er in Nederland 125 nieuw van over de toonbank.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5ecbeb7526f4f', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });