Video: MX-5 met V8 in lichterlaaie na domme actie

'Even een burnoutje neerleggen met mijn radiator compleet afgedekt. Wat kan er in hemelsnaam mis gaan?' ~ MX-5 meneer, waarschijnlijk.

Mazda MX-5'jes met V8 zijn minder zeldzaam dan je zou denken: het bedrijf Flyin' Miata heeft er zelfs zijn core business van gemaakt. Daarnaast zijn er hobbyisten die zelf een V8 in de populaire kleine Japanse Roadster transplanteren. Zoals deze man, die op Hyperfest 2017 zijn trucje doet.

Waar een expert een burnout gewoon met het rempedaal regelt kan je de neus van je MX-5 ook tegen een muurtje parkeren en gassen. In dit geval gaat het minder dan een halve minuut goed. Al na 15 seconden lijkt de aandrijfas het te begeven, want we horen alleen de motor nog maar toeren maken, terwijl er een vonkenregen bij de koppeling ontstaat. Vervolgens is het 'plof' en bye bye Miata.

Bij een evenement als dit zijn de randverschijnselen interessant: de man met zijn brandblusser lijkt al vrij snel in te zien dat er hier weinig eer te behalen valt. Dit is een afschrijvertje. De dudebro in zijn oranje shirt tot slot maakt er maar het beste van door nog een biertje te redden uit de koelbox en heel laconiek voor het wrak te poseren. Want onverschilligheid is ontzettend cool.