Max Verstappen: 'Waar blijft de Grote Prijs van Nederland?'

Als Max Verstappen premier van Nederland was geweest dan was er al lang een GP geweest op Zandvoort. Nederland is wat de Limburger betreft echter Roomser dan de Paus als het gaat om benzine en snelheid. Daarom is de race er nu niet.

Tijdens de Jumbo Familie Racedagen verbeterde Max Verstappen niet alleen het ronderecord op Zandvoort. Hij mocht ook met honderden mensen op de foto en diverse interviews geven. Dat laatste programmaonderdeel leek het begin van een verkiezingsprogramma te bevatten: "We moeten in Nederland niet té groen denken."

Sinds Verstappen zo succesvol zijn rondjes rijdt in de Formule 1 wordt de roep om een race in Nederland weer harder gehoord. In Zandvoort wordt onderzocht of het haalbaar is om het Circus van Chase Carey binnen te loodsen. Ook in Assen wordt gehengeld naar de grote vis die Formule 1 heet.

Had de jonge racelegende het stuur in Den Haag ook in handen dan was er helemaal geen discussie: "Als het aan mij lag, was die al lang weer terug hier, die Grand Prix." Aldus Verstappen op het podium tegenover het massaal toegestroomde publiek. Daarvoor is echter nog politiek draagvlak nodig en dus die afstap van een té groene gedachtengang.

Foto: De Minister van Infrastructuur van het eerste kabinet Baudet.