Heet. Hybride Volkswagen Golf met ruim 420 pk

Komend weekend kunnen de GTI-fanboys hun hart ophalen tijdens het VW-spektakel aan de Wörthersee en zoals gebruikelijk heeft Volkswagen een paar stagiaires aan het werk gezet om iets speciaals te maken. Het resultaat is de Golf GTI First Decade.

Het is een hybride Golf, maar nu niet meteen in slaap vallen. Deze hatchback beschikt namelijk over 426 pk. De benzinemotor pompt er alleen al 410 pk's uit die allemaal naar de voorwielen gaan. Maar aan de achterzijde zit ook nog een elektromotor die goed is voor iets meer dan 16 pk. 

De oplettende lezer heeft al opgemerkt dat de hele hete hatch hierdoor vierwielaandrijving heeft. Maar mocht de bestuurder dat wensen dan is rijden op alleen de brandstofmotor (voorwielaandrijving) of volledig elektrisch cruisen (achterwielaandrijving) ook mogelijk. De batterijen laden zich op met energie die de Golf opwekt bij het remmen.

Het oog wil ook wat en daarom mochten de designers in het team helemaal los met strepen en kleurtjes. Ze zeggen dat de "vele en gevarieerde blauwtinten van de lucht en het water van de Wörthersee" de inspiratie vormden voor dit design, dus we kunnen wel concluderen dat ze een ruime voldoende scoren op het onderdeel 'marketingbullshit'.

De naam First Decade verwijst naar het feit dat dit alweer de tiende keer is dat Volkswagen een groep stagiaires een auto laat bouwen voor het GTI-treffen. Dit exemplaar is weer net een stukje sterker dan het resultaat van vorig jaar, dus we kunnen spreken van vooruitgang. Net als zijn voorgangers zal de First Decade het productiestadium niet halen, maar blijft het bij dit eenmalige project.