Max Verstappen derde in vrije training Grand Prix Monaco

Afgaande op de vrije trainingen belooft het een spannend weekend te worden in Monaco. De tijden van de coureurs zitten erg dicht bij elkaar en Mercedes is lang niet zo dominant als in de voorgaande races. Max Verstappen noteerde een nette derde tijd.

Max was duidelijk weer op zoek naar de grens op het stratencircuit in het Prinsendom. Dat bedoelen we letterlijk, want hij zocht de vangrail echt op. De onderstaande foto laat zien wat maximaliseren voor de Nederlander betekent. Er kan geen haar meer tussen die band en de vangrail. Verstappen pakte uiteindelijk in de eerste vrije training een derde tijd en moest het in de rommelige tweede training doen met een zesde tijd. 

Mercedes lijkt dit weekend niet oppermachtig. In de eerste sessie zat het team er met een P1 en P4 nog goed bij, maar in de tweede training kwamen Hamilton en Bottas niet verder dan een P8 en P10. Dat zegt natuurlijk nog helemaal niets over de kwalificatie- en racesnelheid van de Duitsers, maar ga er maar vanuit dat sommige concurrenten hier kansen zien voor het weekend. Zaterdag zullen we zien of de Mercedessen het echt zwaar hebben hier of dat ze zich vandaag gewoon inhielden. 

De verliezer van de dag is Lance Stroll. Hij duwde zijn Williams bij de bocht richting het casino in de vangrail. Kwalificatie is pas over anderhalve dag, dus de monteurs hebben genoeg tijd om de schade te herstellen, maar het is tijd die ze niet aan de afstelling kunnen besteden. De plek waar Stroll crashte is exact de plek waar Verstappen vorig jaar uitviel, maar de Nederlander had destijds een natte baan als extra moeilijkheidsgraad.