Wow, een kruising tussen een jacht en een Rolls-Royce

Wekelijks krijgen we letterlijk duizenden mails van lezers die zich afvragen wat de liefdesbaby van een Rolls-Royce en een Riva-jacht is. Hierbij het antwoord.

Lang, lang geleden, in een opulente tijd hier ver, ver vandaan, maakte Rolls-Royce auto's met een nautisch thema. Of preciezer: nam Rolls een auto en reed die achteruit in een jacht. Het resultaat was een daadwerkelijk slagschip met een achterdek. We hebben het hier natuurlijk over de klassieke boat tails uit de jaren twintig en dertig.

Een anonieme maar puissant rijke klant vroeg RR of de bespoke-afdeling ook nog aan coachbuilding deed. Ja, was het antwoord. Schitterend, ze konden direct beginnen aan een ogenschijnlijk amfibische variant van de 103EX. Het resultaat heet Sweptail en is niets minder dan adembenemend. Kijk naar die kont!

We zijn verbaasd dat dit nog wordt gedaan en hopen dat het de terugkeer van coachbuilding bij Rolls-Royce betekent. 

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5fc552f59551f', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });