Max Verstappen vijfde in Grand Prix van Monaco

In een ietwat saaie wedstrijd in de straten van Monaco is Max Verstappen niet verder gekomen dan een vijfde plek. Een slechte strategie kostte hem een plek aan zijn teamgenoot en ook safety car aan het einde van de race kon hem niet helpen.

Max vertrekt van een vierde plek en na een saai eerste deel van de wedstrijd opent de Nederlander de pitstopserie in ronde 33. Verstappen hoopt met een vroege stop Bottas voor hem te pakken, maar dat mislukt. Bottas stopt een ronde later en komt voor hem weer de baan op. Ricciardo achter Max rijdt echter door en zet een paar snelle rondes neer. Hierdoor komt hij na zijn stop voor zowel Verstappen als Bottas uit. Max baalt, want daardoor rijdt hij nu vijfde.

De safety car lijkt een nieuwe kans te creëren voor Verstappen. De Nederlander stopt voor nieuwere banden zonder een plek te verliezen en lijkt zich op te maken voor een aanval op Bottas. Hij zit dicht op de achtervleugel van de Fin, maar komt er niet langs op de smalle baan. Het blijft een vijfde plek. 

Uiteindelijk mag Sebastian Vettel de grootste bokaal in ontvangst nemen. Raikkonen vertrekt goed vanaf zijn pole positie en leidt het eerste deel van de wedstrijd. Vettel weet zijn teamgenoot echter in te halen bij de pitstops en geeft die leiding daarna niet meer uit handen. Kimi moet genoegen nemen met een tweede plek en Ricciardo maakt het podium compleet.

In het laatste deel van de Grand Prix gaat het toch nog fout. Button probeert Wehrlein in te halen in de bocht voor de tunnel. Er is niet genoeg ruimte en ze raken elkaar. Wehrlein eindigt op zijn zij in de banden, maar kan zonder kleerscheuren uitstappen. Ook Button valt uit met een gebroken ophanging.