Lewis Hamilton haalt uit naar bandenfail Mercedes

Het is makkelijk om te lachen als het goed gaat, maar zodra het tegenzit begint het geklaag. Lewis Hamilton beleefde een belabberde Grand Prix van Monaco en dat is te merken. De lovende woorden over het team maken plaats voor felle kritiek.

De Brit baalt van het feit dat de banden niet op de gewenste temperatuur kwamen en eist van Mercedes dat er een oplossing komt. "I’ll be pushing and the guys will be pushing to fully understand because we don’t want to be in this position. One more race like this and we will be much further behind."

Hamilton bleef in Monaco niet alleen steken op een zevende plek, maar kijkt in het kampioenschap nu tegen een achterstand van 25 punten ten opzichte van Sebastian Vettel aan. De man die met het verdwijnen van Nico Rosberg het seizoen inging als torenhoog favoriet, ziet nu de concurrentie aan de horizon verdwijnen en dat doet pijn. "We have still got areas to improve on. We still believe we can win this thing, 25 points is a long way away. Bit by bit we will try and chip away."

Het grote probleem voor Hamilton is dat afgelopen weekend niet de eerste keer was dat de rubbertjes niet meewerkten. Tijdens de Grand Prix van Rusland kreeg hij zijn banden ook al niet op de goede temperatuur. Opvallend genoeg had teamgenoot Bottas hier beide keren geen last van. "There’s so many things we have got to look into to try and understand why one car could make it work and the other couldn’t. I will definitely look into it."

Ferrari is ondertussen Mercedes ook voorbij geschoten in het constructeurskampioenschap en leidt daar nu met 17 punten voorsprong. Mercedes-baas Toto Wolff is er dus alles aangelegen dat zijn beide auto's weer de strijd met de Ferrari's kunnen voeren. "It is about bringing the tyres into the right window, we have a fast car but she doesn’t like the tyres and that is something we need to understand." Het gaan dus een paar drukke weken worden in de Mercedes-fabriek, want over twee weken staat de Grand Prix van Canada op de agenda en weer een race genadeloos verliezen van Ferrari wil het team kosten wat het kost voorkomen.