De nieuwe Mégane RS voordat u hem van Renault mag zien

In de hete hatch-gemeenschap staat de Mégane RS hoog aangeschreven. Dus wanneer er een nieuw exemplaar in de pijplijn zit, dan melk je dat als fabrikant uit. Helaas gooit het internet zoals gebruikelijk roet in het eten.

Tot het eerste kwartaal van 2018. Zo lang moeten de klanten van Renault Sport minimaal wachten op hun vierde generatie Mégane RS. Tot dusver is bekend dat de motor wordt gedownsized van 2.0 naar 1.8 liter, en we mogen aannemen dat het aantal pk's per liter stijgt. De huidige RS (275 pk) heeft er 137,5, de volgende gaat naar verwachting over de 150. Onder de kap huist dezelfde 1.8 TCe die in de Alpine A110 252 pk levert.

De Megane RS komt beschikbaar met een DCT-versnellingsbak of met een handgeschakelde zesbak voor de puristen. Waarschijnlijk wordt er weer een aanval gedaan op het Ringrecord voor voorwielaangedreven productieauto's, maar om eerlijk te zijn wordt die prestigestrijd tussen Honda, Seat en VW voor de gemiddelde mens, die niet pal op de Nordschleife woont, steeds minder boeiend.

Enfin, tijdens het afgelopen raceweekend in Monaco deed Nico Hülkenberg een rondje met een zwart-geel gecamoufleerde RS, and nobody cared. Gelukkig hebben we dankzij Worldscoops nu wel afbeeldingen van de auto zonder camouflagetape, wat waarschijnlijk tegen het zere been van Renaults PR-machine is. Zij bewaren de hele auto voor de wereldpremière in september op de IAA. Voor nu alvast een sneak preview.