VIDEO. Gepantserd glas vs 4.200 bar waterdruk

Video's waarin kogelwerende auto's grondig onder vuur worden genomen door wapens van een verschillend kaliber zijn leuk, maar dat kennen we inmiddels wel. Next challenge: een keiharde waterst

De meest onschuldige dingen kunnen veranderen in dodelijke wapens, zo lang je er maar genoeg propulsie aan meegeeft. Zelfs water. Een groep youtubers dat het succes van het Finse Hydraulic Press Channel zag begon zijn eigen producties te maken met een watersnijder waar een druk van 4200 bar (60.000 psi) achter zit. Het zal je niet verbazen dat je met zo veel kracht aardig wat schade kunt aanrichten.

Gepansterd glas van zo'n 10 centimeter dik is spul waar je met een gemiddeld vuurwapen gewoonweg niet doorheen komt, maar wat gebeurt er als je er De Moeder Aller Waterstralen op zet? Het Antwoord Zal Je Waarschijnlijk Niet Verbazen Maar Het Resultaat Is Fascinerend. Het is de eerste keer dat we gewapend glas in een soort layer cake-structuur zien:

Resumerend: als u een high profile target in een compleet dichtgetikte Maybach V12 te grazen moet nemen, denk dan eens buiten de lijntjes en ga volledig Anton Chigurh op uw doelwit. Nu alleen zo'n machine nog in draagbare vorm zien te krijgen.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5e2877293bba8', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });