Beeld. Dit is de nieuwe Mercedes voor de politie

We konden al melden dat de politie de Volkswagen Touran gaat inruilen voor de Mercedes B-Klasse en nu weten we ook hoe dat eruit gaat zien. Dit is de auto die je in de toekomst niet in je binnenspiegel wil zien knipperen. 

Mercedes heeft de eerste auto afgeleverd, zodat de dienders kunnen testen met de nieuweling. De politie Zaanstreek laat het publiek ook alvast wennen door een foto op Facebook te plaatsen. Verrassend kunnen we de verschijning natuurlijk niet noemen, want het blijft gewoon een B-Klasse met strepen en een zwaailicht, maar het is goed om te weten waarmee de lange arm van de wet op boevenjacht gaat. Het politie-uniform maakt hem iets stoerder, maar het is natuurlijk nog lang geen politie-Porsche.

Het lijkt er ook op dat de politie Zaanstreek iets te enthousiast was met de Facebook-post en later is teruggeroepen door de hogere piefen. In eerste instantie werd er nog stellig gemeld dat dit de nieuwe dienstauto wordt, maar later werd de tekst aangepast. Hoewel Mercedes al wel een deal heeft gesloten, is er onder andere nog een bezwaartermijn die moet aflopen en waar de ijverige Facebook-plaatser geen rekening mee had gehouden. Toch heeft de politie er alle vertrouwen in. "Het is dus bijna zeker!"

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f2e98a016a3e', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });