Musk stelt zijn tunnels open voor voetgangers

The Boring Company boort tunnels waar auto's gebruik van kunnen maken door ze te transporteren op supersnelle sleetjes. Een soort Eurotunnel maar dan zonder de traagheid en de veiligheidsvoorschriften in 12 talen. En voetgangers mogen nu ook mee.

Niets gaat Musk de Grote te ver. Klimaatverandering móét worden aangepakt, tegen elke prijs. En de ene prijs is wat hoger dan de andere. Zo zal Musk zich gerust het oor van de machtigste man op aarde ontzeggen als die zich terugtrekt uit het Parijse Klimaatakkoord.

Op een iets andere schaal boort Musk zich een weg langs alle vormen van openbaar en privétransport met zijn The Boring Machine (Tee-Em).  Daarom mogen voetgangers nu ook mee. Voor hen wordt een futuristische capsule gebouwd die ze op hoge snelheid en zonder het omhulsel van een (eigen) auto door de tunnels schiet. De capsule reist op dezelfde sledes als die waarop de auto's worden getransporteerd en gaan dik 200 km/u.

Ze lijken vrijwel volledig van glas en vervoeren tot tien personen. Dik veertig dus, onder hoge nood en volgens de wetten van het OV. Hoe dan ook hulde.