Lamborghini gaat uw kunstbeen maken

Is dat een Lamborghini in je broek of ben je gewoon blij om me te zien? Deze vraag kan u in de toekomst worden gesteld, want Lambo is een samenwerking aangegaan met medische bedrijven om prothesen te maken.

Medische prothesen inderdaad, de shit die een mens nodig heeft doordat hij of zij lijdt onder een onvolmaakt lichaam, niet zelden door een ongeluk. Met enige fantasie zou je dus kunnen zeggen dat Lambo bezig is met het opzetten van een verzekering voor mensen die net iets te enthousiast van hun vuurspuwende monsters hebben genoten.

Kort en goed: "Lamborghini has signed an agreement to collaborate with the Houston Methodist Research Institute to draw on its expertise in carbon fiber for future medical use." Of we er ooit gebruik van kunnen maken is maar de vraag - ook prothesen van het flamboyante merk zullen wel een prijs hebben die correspondeert met de naam Lamborghini - maar het is sowieso superinteressant. Want het is logisch dat de auto-industrie zijn kennis en kunde op het gebied van koolstofvezel te gelde maakt en inzet in de medische wereld. 

Lamborganen hoopt koolstofvezel prothesen te maken die lichter zijn en beter worden geaccepteerd door het menselijk lichaam. Wat een geweldig huwelijk tussen de autowereld en de medische wetenschap die probeert om bijvoorbeeld slachtoffers van oorlogsgeweld weer een menswaardig bestaan te geven. Hup Lambo!