Honda's volgende NSX wordt een elektrische hypercar

"Mijn hypercar is een Honda." Het is een zin die nu nog absurd klinkt, maar in de toekomst wel eens realiteit kan worden. De nieuwe NSX is er weliswaar pas net, maar de Japanners hebben nu al ambitieuze plannen voor de opvolger.

Honda is de laatste jaren maar weinig actief in de sportieve hoek van de automarkt. Er was een incidenteel heet hatchbackje, maar voor de rest bouwde het merk vooral degelijke familiebakken. Met de wederopstanding van de NSX komt daar verandering in. Honda gaat plots weer de strijd aan met supercars als de Audi R8 en Porsche 911 Turbo S.

De fabrikant heeft de smaak te pakken, want met de opvolger van NSX wil Honda nog een stapje verder gaan. Het merk denkt aan een volledig elektrische versie met genoeg vermogen om in 2,5 seconden vanuit stilstand naar 100 km/u te knallen. Daarmee zou het model sneller zijn dan een Porsche 918 Spyder en zich in de hypercarcategorie nestelen. 

Het is Honda's ontwikkelingsbaas Sekino Yosuke die onthult dat Honda deze optie overweegt. Hij verwijst hierbij naar de volledig elektrische Pikes Peak-racer die de Japanners hebben gebouwd. Dit racemonster beschikt over vier elektromotoren die gezamenlijk meer dan 1.000 pk produceren. Cijfers die een hypercar waardig zijn. Nu is deze techniek nog niet geschikt voor productieauto's, maar Honda heeft nog tijd. De opvolger voor de NSX staat pas voor 2023 op de agenda. 

Honda kondigde eerder aan dat ze willen dat in 2030 twee derde van hun modellen een hybride of volledig elektrische aandrijving heeft. Een volledig elektrische NSX zou daar natuurlijk uitstekend in passen. Het merk heeft een speciale afdeling opgericht om de elektrische techniek sneller te ontwikkelen.

Net zoals de rest van de auto-industrie werkt ook Honda aan zelfrijdende auto's en modellen met een level 4 zelfstandigheid moeten rond 2025 verschijnen. De kans is klein dat de volgende NSX ook met dergelijke techniek wordt uitgerust, want bij deze sporttopper zal de focus blijven liggen op zelf rijden. Gelukkig maar.