Dit zijn de beste garagedeuren ooit

Een beschermd dorpsgezicht mocht niet worden aangetast, maar een autoliefhebber heeft toch een garage nodig. Dit is zijn inventieve antwoord.

Welkom in Nederland, waar de overheid vreselijk lelijke gesubsidieerde poep mag neerzetten, maar de burger het nakijken heeft als hij iets wil aanpassen in zijn persoonlijke leefomgeving. U vindt dit populistische prietpraat? Dan wordt u uitgenodigd naar het misdadig lelijke Tivoli in Utrecht te kijken.

De boodschap is simpel: dit mag wel, maar zelf een dakkapel of garage bouwen is onbespreekbaar. Wat doe je daar nu aan? Vrij weinig, maar een inventieve geest kan veel. Wat dacht u bijvoorbeeld van het werk van Hayo de Vries uit het Friese Woudsend? Meneer De Vries wil een garage en ziet daarvoor een uitgelezen plek in het pand tegenover zijn woning. Hij koopt dat vastgoed, maar krijgt de benodigde vergunningen niet. Dus ging meneer De Vries zelf aan het werk.

Met behoud van de originele gevel bouwt meneer De Vries zijn eigen garage. Geïnspireerd op de vele sluizen die de machtige provincie Friesland sieren, gebruikt hij soortgelijke technieken om de beste garagedeuren te bouwen die wij ooit hebben gezien.