Cadillac verkoopt meer auto's vanwege auto die niet bestaat

Cadillac toonde schitterende reclame voor de Escala. Nu worden hun showrooms geteisterd door hordes gretige kopers. Alleen is de Escala een concept en moet Cadillac nee verkopen. Niet geheel zonder succes.

In een helaas verloren gegane versie van de Septuagint staat gedecreteerd dat de wereld nooit genoeg auto's kan hebben die zijn gebaseerd op de laatste editie van de Jaguar XJ. Dat wisten ze bij Cadillac, vandaar dat de Escala vanuit werkelijk elke hoek - en zowel binnen als buiten - een lust voor het oog is en sterk op de XJ lijkt. Helaas maakt Cadillac die Escala niet en blijft de schoonheid voorbehouden aan het concept.

Edoch! De Escala is wel de design-basis waarop Cadillac zegt door te werken. En dat levert volgens de automaker de nodige klandizie op. Eenvoudig gezegd: consumenten gaan naar dealers in de hoop daar een Escala aan te treffen. Vervolgens worden ze teleurgesteld omdat Cadillac zoals vrijwel iedere automaker ooit, liever luistert naar de accountant dan naar de wensen van de consument.

De schrale troost is wel dat showroom-voyeurs na de de initiële sof alsnog tevreden wegrijden met een CT6. Volgens Cadillac zijn de verkoopcijfers significant verbeterd. En dat allemaal om een auto die mensen écht wilden hebben, maar die niet leverbaar was. Maar goed, niemand kan zeggen dat de CT6 geen juweel is. Misschien is Cadillac dus wel op de goede weg. Of ze spinnen ons allemaal de moeder.