McLaren 570S Spider gaat Audi's slopen

Een paar uur na de onthulling van Audi's nieuwste supercabriolet trekt McLaren het doek van zijn eigen supercar-zonaanbidder. De langverwachte 570S Spider laat eindelijk zijn metalen klapdakje aan de buitenwereld zien.

De specificaties van deze nieuweling zijn geen verrassing, want met 570 pk en 588 Nm uit de 3,8 liter twin-turbo V8 is hij net zo sterk als zijn dichte broer. De toevoeging van het klapdakje zorgt wel voor wat extra gewicht. in totaal is de 570S Spider 46 kilo aangekomen, waardoor het gewicht nu op 1.452 kilo uitkomt. Toch kost hem dat nauwelijks snelheid want de 0-100 km/u in 3,2 seconden en de topsnelheid van 328 km/u zijn gelijk aan die van de coupé. Pas bij de 0-200-sprint moet de cabriolet met 9,6 seconden een tiende toegeven.

Mocht het weer te slecht worden, dan tover je de 570S in vijftien seconden om in een coupé. McLaren doet niet aan stoffen dakjes, dus je krijgt gewoon een solide bedekking boven je verbrande kopje. Bij lekker weer verdwijnt deze onder een klep achter de stoelen en dat is ook meteen de meest opvallende designwijziging ten opzichte van de coupé. De achterzijde heeft nu twee buttresses achter de stoelen, waartussen een neer te halen windscherm huist. 

De nieuwe Spider is vanaf nu te bestellen en de eerste 400 exemplaren zullen zogenaamde Launch Editions zijn voor mensen die graag opscheppen over het feit dat ze ergens de eerste mee zijn. Bij de Britten gaat de auto 164.750 pond kosten, maar de Nederlandse prijzen volgen pas op een later moment.

Ondanks dat de McLaren veertig pk minder heeft dan de vanmorgen gepresenteerde Audi, zijn de twee aan elkaar gewaagd. De Audi is namelijk een stuk zwaarder (+135 kilo), waardoor de prestaties vrijwel gelijk zijn. De McLaren sprint 0,1 seconde sneller naar de 100 km/u, maar de topsnelheid is identiek. Het mag duidelijk zijn dat beide merken direct de strijd met elkaar aangaan.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5def1e5a8940c', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });