Opdracht: verzin een nieuwe naam voor Force India

Force India, momenteel onbetwist best of the rest in de Formule 1, overweegt een naamswijziging, volgens baas Mallya om het team een international flavour te geven, en heus niet om de aandacht af te leiden van zijn strapatsen.

Laten we beginnen met onze bewondering uit te spreken voor Force India. In de bijna 10 jaar dat het team, voortgekomen uit achtereenvolgens Jordan, Midland en Spyker F1, bestaat, wist het zich als enige jaar-op-jaar te verbeteren en zich stevig in de subtop te nestelen. Sinds 2009 rijdt het onafgebroken met Mercedes-motoren, de setup en de coureurs doen de rest.

Eventjes -tussen 2011 en 2013- mocht Force India een GP van India meemaken, maar helaas voor hen verdween het evenement al snel van de kalender. Een Indiase rijder reed vreemd genoeg nooit voor het team (Karun Chandok reed voor HRT), dat tot dit jaar wel elk jaar een Duitser als rijder had. Het team is voor 85% in Indiase handen (gelijk verdeeld tussen Mallya en conglomeraat Sahara India Pariwar), de overige 15% behoort toe aan Michiel Mol, wat nog voortkomt uit de oude Spyker-tijd.

Na bijna 10 jaar in de running vindt Mallya het echter tijd om de teamnaam om te dopen: Force India heette zo om Indiase rijders en sponsoren aan te trekken, maar momenteel is het aanbod van Indiase coureurs nogal karig en is de grootste Indiase sponsor al van begin af aan Mallya's eigen Kingfisher-brouwerij. Hoog tijd dus voor een beetje internationale allure, aldus zakenman Mallya, die momenteel vooral de schijnwerpers op zich gericht ziet vanwege een conflictje met de Britse/Indiase overheid.

Mallya tegenover Motorsport.com: "There is a growing feeling that maybe since we are a much-improved team in terms of performance and attracting more international sponsors, and sadly less Indian sponsors, there is a debate as to why the name should not be changed to give it a more international flavour. [..] There are some people who believe the current name Force India is restrictive psychologically."

In hoeverre dat waar is, is de vraag. Ze hebben met hun Indiase naam ook het Oostenrijkse BWT binnen weten te hengelen immers. Overigens had Force India in 2016 bijna Aston Martin Racing geheten, maar de deal ketste af en de Britten kozen voor een co-op met Red Bull.

Wat ons bij de huidige situatie brengt. Laat uw creativiteit spreken en bedenk een mooie naam voor het steeds beter wordende team, dat alleen nog even wat beter grip op zijn coureurs Perez en Ocon moet krijgen. Wie kiest voor 'The pink panthers', 'thank you, race again' of 'Gang Rape F1' is af. Ook 'fuchsia cunts' is al door de immer vuilbekkende Bill Burr bedacht.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f6b8095c22a5', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });