Geen nieuwe GTI's meer voor Volkswagen

Onlangs breidde Volkswagen zijn 40 jaar oude GTI-label uit met een derde modellijn: de Up GTI. Hiermee is het voorlopig ook klaar met de GTI-ficering, er komen geen nieuwe GTI-modellen bij.

Volkswagen vindt dat een GTI-badge op een hot hatch hoort, en nergens anders. Kortom: een Tiguan GTI hoeven we niet te verwachten. Dit beweert VW's baas Herbert Diess tegenover Autocar.

Met deze redelijk algemene opmerking zegt Diess overigens niet dat er in de toekomst geen pittige crossovers komen. Als dat wel het geval wordt plakt VW er gewoon een ander lettertje op, en klaar is kees. Immers, van de Golf is er ook een R, en de Touareg had ooit een R50-versie. Geen GTI, maar wel heet. Diess ziet meer heil in de uitbreiding van het elektrische GTE-label, dat tot nu toe alleen op de Golf en de Passat werd toegepast. Dit is gezien de richting waarin VW zich beweegt helemaal geen rare gedachte. 

Morgen presenteert Volkswagen de nieuwe Polo, die we stiekem al helemaal bloot zagen en waarvan op termijn zeker weer een GTI zal komen. Of er ook een R komt is de vraag: deze was er ooit wel, maar werd bij de laatste facelift overgeslagen.