Massa: Alonso kan beter uit de F1 vertrekken

Pittige woorden in het veteranenhoekje van het F1-rijdersveld. Teruggekeerde pensionado Felipe Massa stelt dat Fernando Alonso maar beter uit de sport kan verdwijnen als het hem niet bevalt.

Het zal je niet ontgaan zijn dat Fernando Alonso een dramatisch jaar beleeft in de Formule 1. De Spanjaard staat met zijn McLaren-Honda meer langs de baan dan dat hij daadwerkelijk racet en dat is slecht voor het humeur. Zijn uitstapje naar de Indycar heeft hem laten zien dat er meer is dan alleen Formule 1 en dat beviel hem wel. "In de Indy is de sfeer veel relaxter, iedereen is vrolijker." Alonso overweegt een volledig seizoen in de Indycar te gaan rijden, maar heeft nog geen definitieve beslissing gemaakt. 

Fernando heeft ook nog wat te zeggen over de voorspelbaarheid van de Formule 1. "Het draait hier altijd om de toekomst en niet om de raceweekenden, omdat we de posities altijd al weten", zo zegt hij over het mediacircus rond de F1. "We kunnen de top vijftien in de kwalificatie en de top vijftien in de race al opschrijven en 99 procent van de tijd hebben we het allemaal goed. Dit gebrek aan spektakel zorgt ervoor dat er meer gespeculeerd wordt over de toekomst."

F1-collega Massa is ondertussen nog steeds 'team F1', want hij vindt dat Alonso maar weg moet gaan als het hem niet bevalt. "Als je het niet naar je zin hebt, dan is het misschien het beste om te vertrekken. Hij lijkt het momenteel niet echt leuk te vinden, dus mogelijk stopt hij wel. Misschien gaat hij naar een ander team of misschien gaat hij nieuwe uitdagingen aan buiten de F1." Een opvallende uitspraak voor iemand die al gestopt was met de Formule 1 en alleen maar terugkwam om samen met een rookie te rijden na lang aandringen van zijn oude team.