Ecclestone's ego staat centraal tijdens Goodwood

Hij is officieel verdwenen uit de Formule 1, maar we lijken maar niet Bernie Ecclestone af te komen. De kleine man met een enorme ego mag weer het middelpunt van de aandacht zijn. Deze keer niet in de F1, maar op Goodwood.

Als je de inmiddels 86-jarige Bernie wil plezieren doe je er beter aan zijn ego te strelen dan andere dingen. Tijdens het komende Goodwood Festival of Speed is dat precies wat er gaat gebeuren, want Ecclestone wordt geëerd met een enorm beeld. "Het is niet zozeer een eerbetoon, maar meer het vieren van het leven van een coureur die zoveel invloed heeft gehad op de sport waar we zo van houden", zo bejubelt festivalbaas Lord March de kleine dictator

Het is gebruikelijk dat er een enorm kunstwerk verrijst voor het landhuis tijdens het benzinefestival. In eerdere jaren stond dit sculptuur in het teken van een automerk, maar dit jaar gaat het voor het eerst over een persoon. 

Gelukkig was de organisatie wel dusdanig helder van geest om geen enorm beeldhouwwerk van Bernies hoofd te laten maken. Nee, de keuze is gevallen op een kunstwerk waarop vijf auto's worden gemonteerd, die ieder staan voor een belangrijke periode in de autosportcarrière van de Poetin-vriend. Van coureur, via manager, teambaas, impresario tot opperhoofd van de Formule 1.

Bernie zal zelf ook op het evenement aanwezig zijn om twee dagen lang complimentjes in ontvangst te nemen en zijn achterwerk open te stellen voor veren. Of hij daarbij ook nog zelf achter het stuur plaatsneemt om de bekend hill climb op te knallen, is niet bekend. 

Hieronder nog een paar voorbeelden van de sculpturen van eerdere jaren, zodat je een beetje kan inschatten wat het dit jaar wordt.