Verlengde Navigator SUV bezorgt Jesse Klaver nachtmerries

Als je het op luxe, afwerking en finesse niet kunt winnen, dan maar op sheer size. Dat lijkt de gedachte van Lincoln, die de nieuwe Navigator ook met verlengde wielbasis aanbiedt. Het resultaat: een SUV van 5,64 meter lang.

Het is maar goed dat Lincoln rond de marktintroductie van deze herfst met een verlengde versie komt: de ruim 5,30 meter van de standaardversie is een beetje krapjes wanneer je flink gaat inkopen bij de Walmart. De zevenzitter heeft een 25 cm langere wielbasis en opbergruimte onder de derde zitrij, iets dat de gewone Navigator niet heeft.

Onder de kap ligt de bekende 3.5 liter Ecoboost V6 met 455 pk, die werkt met een tientraps automaat. Lincoln weet wat zijn klanten belangrijk vinden, de Navigator L heeft standaard 22" wielen. 

Je krijgt weliswaar flink wat auto, maar daar moet ook voor betaald worden. De Navigator L heeft een vanafprijs van $80.750 ex belastingen, wil je een Black Label, dan moet je $96.905 neertellen. Een paar duizend dollar meer en je hebt een Range Rover Supercharged, met 510 pk sterke V8 en een achterkant die niét met een botte lepel uit een stuk metaal gehouwen lijkt..

Overigens legt deze Navigator het nog steeds af tegen de GMC Yukon XL van concurrent General Motors. Deze SUV meet 5,70 meter. Kansloos in Nederland, maar in de VS zijn de parkeervakken iets groter. Bovendien zit je in weinig auto's veiliger als het tot een botsing komt. Dat je de ander met je enorme massa als een blikje verkreukelt is dan weer diens probleem.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5ed21499a61c2', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });