Dakar-legende krijgt raceverbod na deze stunt

De Australische politie staat niet bekend om zijn softe aanpak van verkeersovertreders, dus beter denk je twee keer na voordat je er iets doms doet. Helaas voor Amerikaan Robby Gordon is hij een beetje impulsief.

Voor wie Robby Gordon niet kent: de nogal lompe Amerikaan werd bij het grote publiek vooral bekend om zijn altijd spetterende optredens bij de Dakar rally (zie onder), waarbij zij Hummer-materieel door zijn lompheid eigenlijk nooit de eindstreep haalde. Tegenwoordig is Gordon de baas van Stadium Supertrucks, de super-mega-ultra-epische autoshows met hele dikke V8-monsters, waarover we hier en hier al eens schreven.

In de hoedanigheid van SST-baas stapte Gordon rond een event in het Australische Darwin achter het stuur van zo'n truck om even een paar zieke donuts te draaien. Op de openbare weg. Buiten het evenement om.

De rechter kon er niet mee lachen: de stunt resulteerde volgens lokale media in een tijdelijke inbeslagname van de V8-pickup, een boete van 4.150 AUD (een kleine 3 mille in euro's) en een algeheel raceverbod voor het leven voor Gordon. Hiermee kwam hij er bekaaider af dan Lewis Hamilton in 2010, toen de destijds 25-jarige Lewis rond de F1-seizoensopener in Melbourne iets te enthousiast reed met een Mercedes C63 AMG. Hamilton kreeg destijds slechts een tik op de vingers. Maar we gokken dat dat misschien een klein burnoutje was, en niet zo'n spektakel als Gordon's donuts.

In onderstaande video zien we hoe Mercedes-crew hun toekomstige ster op alle mogelijke manieren probeert af te schermen van de cameraman.

Maar terug naar Gordon en zijn shenanigans. Het verbod betekent dat hij bij toekomstige SST-evenementen wat meer aan de zijlijn staat dan nu. En een plek buiten de spotlights, dat is niks voor Robby, die altijd 100% gaat. Dat is niet zo effici├źnt, maar wel spectaculair.