Audi wil een elektrische supercar

De R8 e-tron was dan wel een kort leven beschoren, maar Audi heeft de elektrische sportwagen nog geen vaarwel gezegd. De nieuwe ontwikkelingschef van het Duitse merk wil hem graag zo snel mogelijk aan zijn line-up toevoegen.

Peter Mertens is de nieuwe baas van de ontwikkelingsafdeling van Audi. De Duitser kwam over van Volvo om Audi na dieselgate weer klaar te maken voor de toekomst. Om dat voor elkaar te krijgen moet je eigenlijk in alle modellijnen een elektrisch aangedreven auto hebben. Vooralsnog werd er niet (meer) in voorzien in de top van de range van Audi. 

De R8 e-tron was even snel verdwenen als hij in de verkoopbrochures werd opgenomen. Die auto stierf twee keer: een keer voordat hij in productie ging, en negentien maanden na zijn marktintroductie verdween de R8 e-tron alsnog uit de showrooms. De auto was ook eigenlijk niet echt een topmodel van Audi: in tegenstelling tot de reguliere toppers had hij slechts achterwielaandrijving.

Mertens zou het graag nog eens goed overdoen. Tegen Car & Driver zei de Duitser: "The question is, ‘Would I like to make it happen sooner?’ and the answer is, ‘Yes, of course.’ It is part of our plan. We’re not going to talk about that today, but I can tell you that for a brand like Audi, a supercar is always interesting, and it’s a segment in which we have been playing, we have been a very serious player."

Waar de eerste elektro-sportwagen van Audi een elektrische versie van de gewone R8 betrof lijkt zijn opvolger dat in ieder geval niet te gaan worden. De batterij-auto's krijgen voortaan een eigen lijn, zoals de e-tron Quattro al liet zien.

Goedkoop gaat hij ook niet worden. De verwachting is dat de auto een 800 volt laadsysteem krijgt (dat Porsche ook ontwikkelt voor de Mission-E). Zo'n systeem zorgt voor snel laden, maar kost ook veel meer. Daarnaast denkt Mertens er al over na om zijn elektrische auto's te gaan aanbieden in S- en RS-versies, waardoor ze nog sportiever en extremer worden.