Renault: Geen excuus voor uitvallen Verstappen

In Canada werd Max Verstappen het slachtoffer van falende techniek en dat zette Red Bulls relatie met Renault nog verder onder druk. De Franse autobouwer neemt de schuld op zich en geeft toe dat er geen excuus is voor het uitvallen van de Nederlander.

"Het was fijn om in Canada het derde opeenvolgende podium van Daniel Ricciardo en Red Bull te zien. Het is een goed voorbeeld van wat er mogelijk is en bewijs dat we gestaag vooruitgang boeken met de R.E.17, die aanzienlijke voordelen oplevert ten opzichte van zijn voorganger, de R.E. 16", zo blikt Renaults F1-baas Cyril Abiteboul terug op het vorige raceweekend. "Maar het is duidelijk dat het uitvallen van Max Verstappen een schaduw over het weekend werpt. Voor Red Bull was het de eerste uitvalbeurt als gevolg van de Renault-motor sinds Australië 2016, maar dat is geen excuus. Een perfecte betrouwbaarheid in de race voor al onze klanten is onze prioriteit."

Deze schuldbekentenis zal Max waarschijnlijk weinig deren, maar het is goed om te zien dat Renault gewoon toegeeft als het fout zit. Hopelijk blijft het bij dit pechgeval en hoeft Verstappen de rest van het seizoen geen podiumplek meer weg te gooien vanwege een gebroken krachtbron.

Over de rest van het seizoen is Abiteboul in ieder geval een stuk positiever, want het fabrieksteam van Renault laat nog steeds een stijgende lijn zijn. "We werken heel hard aan de Renault F1-wagen en hopelijk kunnen we eind juli, in Hongarije, substantiële updates introduceren. Daarmee gaan we om betere posities vechten. Dat hebben we nodig om onze doelen te bereiken, namelijk de vijfde plaats in het constructeurskampioenschap." Over eventuele updates voor de motor, waar Red Bull ook wat aan heeft, spreekt hij dan weer met geen woord.