Dak BMW i8 opent in vier jaar

Op het gebied van cabriodaken zijn we ver gekomen, want met een druk op de knop is een coupé vaak binnen twintig seconden veranderd in een cabriolet. Niet bij BMW, want daar duurt het vier jaar om van de i8 een Roadster te maken.

De hybride sportauto van BMW is alweer sinds 2014 in productie en is daarmee al bijna toe aan zijn eerste update. Toch verschijnt de Roadster nu pas op de markt. En met 'nu' bedoelen we eigenlijk volgend jaar. 

Na meerdere concept cars en nog veel meer geruchten heeft BMW eindelijk de knoop doorgehakt en besloten dat de i8 Roadster in productie gaat. Het merk kondigt aan dat de auto volgend jaar verschijnt, maar we sluiten niet uit dat de officiële onthulling later dit jaar al plaatsvindt. 

BMW geeft ook al wat details over het verbruik van de cabriolet vrij. Met een verbruik van 1 op 50 en een CO2-uitstoot van 45 gram per kilometer wordt de dakloze iets zuiniger dan zijn dichte broer. Dit zal ongetwijfeld komen door een optimalisatie van de aandrijflijn en we verwachten dat de coupé na de introductie van de roadster ook een update om te profiteren van de nieuwe techniek. 

BMW denkt ons nog te kunnen verleiden met beelden van een gecamoufleerde i8 Roadster, maar daar zijn we natuurlijk niet van onder de indruk. Iedereen kan tenslotte bedenken hoe een i8 zonder dakpaneel eruit gaat zien en als je dat niet kan, zijn er altijd nog de i8 Spyder Concept (foto boven) of de  i Vision Future Interaction Concept (foto onder) om je geheugen op te frissen.