Dagdromen. Stel je Porsche 911 GT2 RS samen

Zwart, zilver of toch iets uitbundiger met rood, geel of blauw? En dan met zwarte of zilveren wielen en met sportstoelen of lichtgewicht racestoeltjes? Dit zijn de vragen die er toe doen sinds de configurator van de Porsche 911 GT2 RS online staat.

Met een vanafprijs van 354.300 euro zal de heerser van de 911-lijn voor de meesten van ons onbereikbaar blijven, maar het is altijd leuk om hem naar je eigen smaak aan te kleden. De uitgebreide configurator laat je zowel het exterieur als het interieur aankleden en zorgt voor twijfels over de kleinste opties zoals de kleur van je wijzerplaten en de omlijning van de ventilatorroosters.

Daadwerkelijke kopers moeten wel goed opletten met wat ze aanvinken, want de prijs kan rap oplopen. Met afstand de duurste optie is de Weissach package. Extra betalen om gewicht te besparen was al populair bij de 918 Spyder en is nu ook beschikbaar voor de GT2 RS. Voor liefst 31.414 euro verliest de 911 ruim 30 kilo aan gewicht dankzij magnesium wielen en items als het dak en de torsiestabilisatoren en koppelstangen van beide assen van CFR en titanium. 

Nu lijkt 31k voor 30 kilo best veel, maar dat kan op lange termijn meevallen. Porsche heeft heel slim de Weissach GT2's herkenbaar gemaakt door ze een dubbele streep over de voorklep en het dak te geven. Bij de Porsche 918 Spyder is ook van buiten te zien welke exemplaren de optie wel en niet hebben en versies met Weissach zijn aanzienlijk meer waard op de tweedehandsmarkt. Daardoor levert deze optie uiteindelijk meer op dan dat hij origineel kostte.

Zelf spelen met het uiterlijk van dit 700 pk sterke monster kan hier. Twisten over smaak kan uiteraard in de reacties.