Video. Dit is de nieuwe Toyota Supra in actie

BMW en Toyota werken al zo lang samen aan een sportauto, dat de eerste berichten daarover waarschijnlijk op grotwanden zijn getekend. Het wachten is gelukkig bijna voorbij, want de nieuwe Toyota Supra rondt de laatste tests af.

De gezamenlijk ontwikkelde sportauto krijgt twee gezichten. Aan de Duitse zijde verschijnt er een nieuwe BMW Z4 en in Japan ontstaat de nieuwe Toyota Supra. De auto's krijgen ieder een eigen uiterlijk, maar staan op hetzelfde platform. Daarmee besparen de fabrikanten geld en kunnen ze modellen goedkoper in de markt zetten.

Met de Supra haalt Toyota een bekende naam uit het stof en daardoor zijn de verwachtingen hoog. De details zijn nog onbekend, maar vermoedelijk krijgt de nieuwe Supra een zescilinder met ongeveer 400 pk aan boord. Dat lijkt aardig wat, maar het zal vooral van het gewicht afhangen of dat tot competitieve prestaties leidt. 

Eind dit jaar zullen we het ontdekken als Toyota de auto eindelijk zonder deze afzichtelijke camouflagewrap toont. Volgend jaar zullen dan de eerste eigenaren hun nieuwe Supra in ontvangst nemen en uitvinden of het model deze historische naam waard is.