Max Verstappen TWEEDE in vrije trainingen GP Oostenrijk

Max Verstappen is het raceweekend goed begonnen met een tweede tijd in de eerste vrije training voor de Grand Prix van Oostenrijk. In de tweede trainingssessie zet hij een nette vierde tijd neer en daarmee blijft hij twee keer zijn teamgenoot voor.

Tijdens de eerste sessie staat er geen maat op Lewis Hamilton. De Brit ramt zijn Mercedes in 1.05.975 over de korte baan in de Alpen en zet daarmee een nieuw baanrecord neer. Max zit ondertussen goed in zijn vel en volgt op slechts twee tienden daarachter. De Nederlander maakt nog wel een klein uitstapje in bocht zeven, waarna kleine reparaties hem een korte tijd binnen houden. Hierdoor rijdt hij minder ronden dan de rest van de top, maar met een tweede tijd mag hij zeker niet ontevreden zijn. 

De verschillen zijn klein, want ook Bottas, Vettel, Ricciardo en Raikkonen zitten nog binnen een seconde van Hamilton. De rijders proberen voornamelijk in de eerste bocht de grens op te zoeken, want meerdere coureurs schieten daar even buiten de baan. Beter nu dan in de race, zullen we maar zeggen. 

De tweede vrije training rijden de sporters in de dreigende schaduw van enkele flinke regenwolken, maar op een verdwaald druppeltje na blijft het droog. Hamilton is wederom de snelste, maar deze keer is het Vettel die de tweede plaats verovert. Bottas pakt P3 en Verstappen volgt op de vierde plek. 

De tijden liggen in de middagsessie nog iets lager dan eerder op de dag. Hamilton scherpt zijn baanrecord aan naar 1.05.483 en ook Verstappen weet zich met een 1.5.832 te verbeteren. Hopelijk kan hij er morgen tijdens de kwalificatie nog een beetje extra uitpersen. 

De McLarens doen het opvallend goed op het asfalt in de Alpen. In de eerste training zitten beide Honda-aangedreven auto's in de top 10 en in de tweede sessie haalt Alonso wederom een top 10-plek en blijft Vandoorne daar net buiten. 

Sauber valt tot nu toe enorme tegen. Het stuurloze team staat wel vaker in de achterhoede, maar bevindt zich nu echt op de laatste plekken met een serieuze achterstand ten opzichte van de andere teams. Als ze niet snel en paar verbeteringen kunnen vinden, wordt een heel treurig weekend voor het Zwitserse team.