Bottas wint GP van Oostenrijk, Verstappen baalt weer

De Grand Prix van Oostenrijk is dit jaar een vrij saai evenement in de Alpen, maar dat kan Valtteri Bottas niets schelen. Hij rijdt onbedreigd naar de winst toe en mag champagne spuiten op het podium. Max Verstappen baalt na weer een uitvalbeurt.

De regen blijft uit en dat is jammer, want deze race kon wel wat spektakel gebruiken. Het aantal inhaalacties is minimaal, waardoor we voornamelijk naar een optocht zitten te kijken. Bottas start van de eerste plek en op een tweetal rondjes tijdens de pitstops na geeft hij die leiding niet uit handen. Vettel begint op P2 en kan Bottas niet bedreigen. De Ferrari rijdt een saaie wedstrijd en eindigt op dezelfde tweede plek. Hij komt nog in de laatste ronde nog dichtbij, maar kan geen inhaalpoging wagen.

Ricciardo pakt met een goede start de derde plek af van Raikkonen en eindigt daardoor weer op het podium. Raikkonen rijdt lange tijd op de vierde plaats, maar verliest die dankzij een matige pitstopstrategie aan Lewis Hamilton. 

Deze Hamilton moet van de achtste plek vertrekken en pakt in de eerste ronden wel een paar plekken, maar blijft daarna achter Raikkonen hangen. De stops geven hem die plek en in de laatste ronden bedreigt hij nog even het podium van Ricciardo, maar hij haalt het net niet.

Het oranje gekleurde legioen in de bergen kan maar kort van Max Verstappen genieten. Een combinatie van technische problemen en dikke pech maken na een paar meter al een einde aan zijn wedstrijd. Bij de start komt Verstappen niet goed weg, waardoor hij ver terugvalt in het veld. Aangekomen bij de eerste bocht gaat het helemaal mis. Daniil Kvyat komt in de binnenbocht aanstormen, maar remt te laat en  blokkeert. De Rus schuift rechtuit en ramt Alonso die daardoor in de achterkant van Max knalt. Verstappen en Alonso vallen uit en kunnen na één bocht al omkleden. Kvyat krijgt nog een drive-through penalty, maar daar heeft Max verder niets aan.

Max krijgt volgende week weer een kans, want over zeven dagen is de race op Silverstone al. Hopelijk blijft alle pech hem dan eindelijk een keer bespaard en kan hij fatsoenlijk meestrijden met de rest.