Max Verstappen verliest het vertrouwen

Het is moeilijk om positief te blijven als je in vijf van de afgelopen zeven wedstrijden de finish niet haalt en zelfs de nuchtere Max Verstappen heeft het er zwaar mee. "Logisch dat je op een gegeven moment vertrouwen in de situatie verliest."

De snelheid is er dit jaar zeker bij Verstappen. Hij is vaak sneller in de trainingen dan zijn teamgenoot Ricciardo en staat in het kwalificatieduel met 5-4 voor op de Australiër. In de race is het een ander verhaal. De Nederlander blijft het slachtoffer van technische problemen en dat begint nu zijn tol te eisen. "Na de race denk je bij jezelf: hoe lang gaat dit door? Hoe moet het verder? Het lijkt me redelijk logisch dat je op een gegeven moment vertrouwen in de situatie verliest. Dit moet een keer ophouden", vertelt hij in een interview met De Telegraaf

Gisteren viel Max uit door een crash in de eerste bocht waar hij zelf niets aan kon doen. Toch waren het wederom technische problemen die hem lastigvielen. Problemen met de koppeling zorgden voor een slechte start en daarmee was de race ook zonder ongeluk vrij kansloos. "Zonder die crash hadden we toch nooit de finish gehaald. Er lekte iets en de auto bleef maar doorslippen, tja, dan houdt het op."

Het team blijft zich ondertussen verontschuldigen voor alle technische malheur, maar daar heeft de Nederlander weinig aan. "Wat ze zeiden? Sorry, sorry, sorry. Dat het niet mag gebeuren. Dat je normaal drie of vier seizoenen nodig hebt voor zoveel uitvalbeurten. Het zal allemaal wel, maar daar koop ik niets voor." 

Teambaas Christian Horner baalt ook van de problemen bij Max, maar ziet ook dat het niet aan de Nederlander ligt. "Zijn talent groeit nog steeds en het is spannend om te zien hoeveel talent deze jonge gozer heeft. Hij kan zo weer een reeks van drie races neerzetten waarin alles wel zijn kant opvalt. Zo gaat dat soms in de sport."