Volkswagen is er nog steeds van overtuigd dat het Tesla kan verslaan

Tesla moet uitkijken. Volkswagen denkt nog steeds dat het de Amerikaanse wonderboy helemaal kapot kan maken.

Dat is misschien ietwat sterk uitgedrukt, maar Volkswagen denkt ook nu nog (om het op zijn Marlon Brando's te zeggen), dat het een contender kan zijn. Tesla is nu misschien the hottest stock in town, maar onderschat sowieso de Duitsers en zeker Volkswagen niet. VW komt rond het eind van het decennium met zijn I.D.

Volgens VW kan het Tesla nog steeds inhalen. Ook al denkt Tesla in 2020 ongeveer een miljoen elektrische auto's per jaar te produceren. Dat is geen probleem wat betreft Herbert Diess, baas van VW, want hij houdt hoop voor het meest productieve autoconcern in de wereld. (Ondanks alles was de VW Group vorig jaar de grootste automaker.)

En Diess is ook best agressief: “We see Volkswagen as the company that can stop Tesla, because we have abilities Tesla doesn’t have today”. "Stopping Tesla?" Dan heb heb je weinig vredelievende ambities.

VW heeft ook een punt. Het volledige concern produceert meer auto's in twee dagen dan Tesla in heel 2016. Dan heb je gewoon een schaalvoordeel. De elektrische line-up van VW - en weldra meer merken binnen de Groep - komt eraan. Het wordt zeker nog een gevecht voor Tesla. Het is wellicht ook in de autowereld figuurlijk gesproken twee keer 45 minuten en uiteindelijk winnen de Duitsers.